Italië

Zoeken
Aanbevolen

Italie Algemeen

Italie is een pracht land voor diverse vakanties, in de zomer kunt u aan de langgestrekte kusten of de mooie meren liggen en diverse watersporten beoefenen, in de winter is er ruimte voor leuke skivakanties. Uiteraard heeft Italië naast dit veel meer te bieden, zeker op gebied van cultuur en geschiedenis is Italië zeker de moeite waard voor een langdurig bezoek. Stedentrips richting Rome, Pisa, Venetië en Milaan om maar een paar mooie steden te noemen zijn zeker een garantie voor succes, lekker cultuur opsnuiven of de nieuwste mode bekijken want Italië is vaak een voorloper op modegebied.

Gaat u met de auto op vakantie naar Italie dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Het is verplicht om veiligheidsversten en een gevarendriekhoek in de auto te hebben die u bij pech op de snel ongeveer 100 meter dient te plaatsen, op de B wegen is dit rond de 50 meter. Bijna alle autosnelwegen zijn TOL wegen welke u contant of met de bekende bankpassen (maestro/creditkaart etc..) kunt afrekenen. Qua tanken kunt u overal terecht voor uw benzine/gas of diesel. Qua autorijden rijdt u het lekkerste op de goed onderhouden tolwegen zeker op de B wegen kan het vaak erg druk zijn.

Italianen op de weg zijn anders dan wij Nederlanders gewend zijn, vaak willen zijn kleven en toeteren om aan te geven dat ze u voorbij willen en als u denkt dat ze u voorbij blazen wanneer u ze de ruimte geeft dan zit u verkeerd want op een rustig tempo gaan ze u voorbij dus echt haast hebben ze niet. Scootermotoren zijn erg populair en men rijd er vaak op met de korte broek dus verbaas u nergens voor.

© | Italië